Köp promenadband på nätet

Löpband

Ett bra alternativ till att träna med promenadband är att använda sig av löpband.

Löpband och promenadband är likartade produkter. De är motionsredskap som huvudsakligen används (på gym eller hemma) för att träna löpning eller gång i syfte att öka kondition och uthållighet. Den stora skillnaden är nog i vilken hastighet man avser träna i. Storleken skiljer sig också mellan produkterna. Löpbandens mått brukar vara ca 50 x 150 cm. De vanligaste promenadbanden är ca 36 x 100 cm. När det gäller löpband är de också i högre utsträckning utrustade med motorer än vad är fallet för promenadband/gåband.

Funderar du över vilket löpband som är det bästa för dig, finner du snart att det inte helt lätt att välja ut ett löpband för hemmabruk, då det finns en uppsjö med märken och alla ser väldigt lika ut för gemene man.Vårt första råd för dig som är intresserad av löpband är: försök undvika att köpa band med ”för små” motorer med höga varvtal. Du kan då bli vilseledd att köpa ett band med en motor som ej orkar driva ett fullstort löpband. Många gånger är dessa billigare band även instabila, uppbyggda av massa ”bitar av plast” och utrustade med för små rullar. Försök hålla dig borta från dessa produkter, de tenderar att vara av lägre kvalitet än vad man kan tänkas rekommendera!

Ofta stämmer ordspråket ”du får vad du betalar för”.

Det finns dock billiga löpband av bra kvalitet, bara man vet vad man ska leta efter. Läs mer i vår Köpguide för Promenadband och Löpband

Lycka till med köpet av ditt nya löpband!